Sound1.com
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,00,-

Strengeskift på nylongitarer!

05.02.2018

I denne episoden viser vi hvordan man enkelt skifter strenger på instrumenter med nylonstrenger. 

Les mer...

CITES

11.01.2018

NYE IMPORTREGLER KAN PÅVIRKE LEVERINGSTIDER PÅ INSTRUMENTER
Nye regler for import av palisander (rosentre/rosewood) kan i en periode påvirke leveringstider på utvalgte varer.

 

CITES (Conference on International Trade In Endangered Species) er en internasjonal avtale på statlig nivå som siden 1975 har regulert handel av ville dyr og planter.

Den 2. januar 2017 trådte nye CITES-regler i kraft for import og handel av palisander (engelsk: rosewood), en av de mest fremtredende tresortene innen gitarproduksjon. Palisander er den tresorten som brukes aller mest i gripebrett på gitarer, og er også å finne i mange andre musikkinstrumenter. De nye reglene omfatter også bubinga, en annen tresort brukt i gitarproduksjon.

De nye CITES-reglene er innført for å sikre lovlig og bærekraftig handel, og derfor stilles det nå nye krav til dokumentasjon som skal følge med hvert enkelt instrument som inneholder palisander. Det er flott at truede tresorter vernes av CITES, men papirarbeid og tollklarering gjør dessverre at varer laget av palisander kan bli noe forsinket under transport.

Det tas forbehold om at leveringstid på varer omfattet av de nye CITES-reglene vil kunne avvike fra vanlige forventede leveringstider. Reglene omfatter hovedsakelig akustiske og elektriske gitarer, i tillegg til øvrige strengeinstrumenter som ukuleler og banjoer. Vi prøver så godt vi kan å opplyse om forsinket levering, enten på produktsiden eller via en oppdatering etter ordren er plassert.

Dersom bestillingen din hos oss inneholder flere varer, så har vi muligheten til å dele opp forsendelsen. Varer som ikke krever ekstra dokumentasjon vil da kunne sendes raskere i en separat forsendelse, helt kostnadsfritt.
Du kan lese mer om CITES-reglene hos Miljødirektoratet.

Om du har spørsmål om CITES og/eller levering kan du ta kontakt med oss her.

 

NB! Det er ikke alltid vi får oppdatert hvert enkelt produkt med CITES-info og det er derfor viktig at kunden selv sjekker treverket i ønsket intrument. Inneholder instrumentet rosentre vil det også være påvirket av CITES.

Les mer...

Strengeskift på akustisk gitar!

08.01.2018

I vår nye serie "Sound1s kaffepausetips" viser vi små tips, guider og veiledninger. Lengden på filmene er noen få minutter og passer derfor utmerket å se i kaffepausen :)

Produkter i denne videoen finner du her: 
Gitarstrenger
Strengesveiv
Polish
TC Electronic PolyTune Clip

Les mer...

Rengjøring av gripebrett i rosentre!

08.11.2017

I denne episoden viser vi deg hvordan du rengjører gripebrett på mest mulig effektiv måte. 
Under videoen finner du link til produktene du ser i videoen. 

Produkter brukt i denne videoen:

Taylor Fretboard Oil

Dunlop Formula 65 Fingerboard Cleaner Kit

 


 

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke